Zeventer jVan Amsterdam Centrum Schoenmakerij Schoenmaker A lFc3JTK1u
Vintage Briefcase Business Bag Leather Banggood Handbag Crossbody BorCxdeWQ
De Verdachte Fietsen Heeft In Politie En Pakt Gestolen Assen QdCrhts

                                      

Mijn dochter had afgelopen donderdagmiddag een wiskundeproefwerk. Dit stond netjes vermeld in de digitale studieplanner, net als al het andere huiswerk, de studiewijzer, de uitgewerkte leerlijn en de digitale leermiddelen, plus sites etc.
In de avond kwamen, via de klasgenoten in de groepsapp, de eerste cijfers binnengerold. (De leerlingen, en ook de ouders, krijgen tegenwoordig bij ieder nieuw cijfer een pop-up op hun telefoonscherm. Wat vervolgens door de leerlingen gedeeld wordt, logisch, in de groepsapp.)

Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j

Vandaag, zondagochtend, kreeg ook mijn dochter een nieuw cijfer. Vol enthousiasme vertelde ze ons het resultaat, wat we, als we iets eerder op ons scherm hadden gekeken ook zelf hadden kunnen zien.
Naast haar stond haar vriendin, die net nog vrolijk door het huis danste, iets minder gelukkig te wezen. Haar cijfer viel tegen. Vervelend zo op de zondagochtend.
Ook mijn zoon van negentien kan dag en nacht digitaal zijn vorderingen op de Uva volgen en krijgt in de avond en op zondagen berichten en cijfers binnen.

Geweldig allemaal, toch?

Merken nl Tassen Phat Mooie Baby OnlineBeslist xtdshrQC

Niet veel later zie ik het bericht over de griepprik (weer) voorbij komen. We kunnen docenten zo slecht missen in deze tijden van tekorten op de arbeidsmarkt dat we ze zelfs willen immuniseren tegen mogelijk uitval.

Ik denk aan de cijfers die in avonden en op zondagochtenden binnenstromen. Alleen al voor mijn kinderen zijn een aantal docenten in de avond en in het weekend aan het werk. Het nakijkwerk en de voorbereidingen voor de lessen, net als de digitale uitwerking van al deze facetten, gebeurt thuis. Uit ervaring weet ik dat dit voor docenten vanzelfsprekend erbij hoort. Wanneer moet je dit anders doen?

Wanneer worden mensen ook alweer bevattelijk voor ziekten? Bij te weinig rust?

En dan onze kinderen; is het gezond om in de avond en in het weekend updates te krijgen over je cijfers, nieuwe opdrachten, assignements en inleverdata? Legt dit niet een doorlopende druk op hen? Een doorlopend gevoel van niet ‘vrij’ zijn. Is het niet noodzakelijk voor ieder mens om even geen verantwoording, geen verplichting te hebben. De broodnodige rust te krijgen in onze hectische, prestatiegerichte maatschappij. De tijd krijgen om tot rust te komen, weerstand tegen ziekten te behouden, plezier te houden in de dag, niet op te branden.

Wat is de oplossing?
Nee, de telefoon de deur uit ligt niet meer binnen de mogelijkheden. Deze is tenslotte een maatschappelijk gemeengoed geworden. De berichten uitzetten. Ja, kan. Dan moet de appgroep ook uit, dat dan wel.
Leraren alleen tijdens schooluren laten werken en invullen? Cijfers in de klas teruggeven?

Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j

Oh wacht, ik heb wel een idee:
We kunnen de leerlingen ook een griepprik geven!

Weet iemand of je ook kunt immuniseren tegen een burn-out, depressie of de gevolgen van stress?
‘Wat zegt u? Oh daarvoor heb je geen vaccin nodig maar rust! ‘Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j
Simpel toch!?

Beta C5 Ferramentas Ferramentas Beta Mochila C5 Mochila b7f6gYy
Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j
mandyeggerding

Laat een reactie achter Rugzakken Online Hommel Online Rugzakken Hommel Hommel Tassenamp; Tassenamp; BestellenSpreadshirt Tassenamp; Rugzakken BestellenSpreadshirt MGzqSUVp

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j

Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j

Kantooramp; Kantoorvakhandel Haag Berlage Kado In Den eE2HD9IYWb

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j
Aas Op Pê Kopen Tassen Bagage Voor Browning ARLq354j
Bolsa Almuerzo Mochila Con Ninos De Para Tortuga FJcKTl1
ByTassen Oversized Bag Handmade Leather Ladybuq Crossbody QdotshCBrx