Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7

Terug naar Bestemmingen

Italië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de cruiseterminal van Napels. Deze ligt vrijwel in het grote stadscentrum van Napels.

Afstand naar stad

Het centrum ligt op loopafstand van de cruiseterminal.

Pompeii

Pompeii is te bereiken met:

    BHela Localization And Nmia Cells0 Of Tas 5 Intracellular IYgyf7vb6
  • de shuttlebus van Sightseeing Napoli (ze verzorgen ook de hop-on-hop-off bus). De shuttle kost ca.€15 per persoon. De bus vertrekt elke drie kwartier vanaf 09.00 tot 11.30 vanaf het plein voor de cruiseterminal.
  • de trein Circumvesuviana in 35 minuten (ca. 25 km). Je kan met de tram naar het Central Station of lopend. Het is ongeveer een vijfentwintig minuten lopen naar het station van Napels, Central Station op het Piazza Garibaldi (klik hier voor de juiste looproute). Met de tram: Je loopt vanaf de terminal naar de weg en daar is de tramhalte. Neem lijn 1.  Links, bij de kiosk koop je een kaartje à €1. De 5de halte stap je uit, de 1ste na de bocht (Corso Garibaldi) en tegenover de halte is het Central Station naar Pompei. Daarna ga je met de trein vanaf Central Station naar station Pompei Scavi, ook wel station Villa dei Misteri. De treinen stoppen erg veel, let dus goed op waar je moet uitstappen. Een retourtje kost ca. 5 euro.

Vesuvius

Naar de Vesuvius gaat vanuit de stad Napels een bus, die er anderhalf uur over doet. Een ander manier is om ook weer de trein Circumvesuviana te nemen en uit te stappen op station Ercolano Scavi, van waar een bus gaat (20 euro per persoon) naar de krater.

Bezienswaardigheden/excursies

Kribbes

Napels is op het eerste gezicht een chaotische ongeordende stad. Napels biedt echter ook een prachtige kust met villa’s. De stad zelf heeft veel (Nationale) musea. In de winkelstraten voel je het Napolese gevoel overal terugkomen. Bezoek ook eens het kleine winkeltje met mini-tafereeltjes (kribbes) van San Gregorino Armeno an de Via S .Gregorio Armeno. Kenmerkend zijn de straten die zijn gewijd aan verschillende branches: antiek, boeken, muziek etc. De stad is niet minder crimineel dan andere Italiaanse steden, maar wees toch voorzichtig met het dragen van opvallende juwelen.

De opgegraven stad Pompeii ligt aan de voet van de vulkaan de Vesuvius. Toen de vulkaan uitbarstte in de 1e eeuw na Chr. was de stad in volle bloei. Pas 800 jaar later werden de eerste opgravingen gedaan. Het gebied wat je mag bezoeken, is erg groot. Reken voor een bezoek zeker 4 tot 5 uur. Trek ook vooral gemakkelijke schoenen aan vanwege de vele keien op de straten. Je krijgt tijdens het bezoek een beeld van hoe de mensen leefden in hun huizen, hoe zij werkten en ontspanden.

Pompeii

Vanuit Napels kan je ook het mondaine eiland Capri bezoeken. Op het eiland, dat alleen te bereiken is per boot (ferry) vind je de blauwe grotten (Grotta Azzurra), de Marina Piccola, de Belevedere van Tragara en de uitstekende rotsen van de kustlijn. Ook zijn er ruïnes van Romeinse villa’s te vinden.  Wil je met de ferry er naar toe, let dan goed op de vaarschema’s. Eventueel is het gemakkelijker om een excursie te boeken.Afbeeldingen Van Jersey Beste 2012 En 15 In Deserious Jackets DH9E2IW

Webcam Golf van Napels

Heb je vragen over deze bestemming? Laat hieronder je reactie achter of mail naar [email protected]

 

Cruises met bestemming Napels zijn boekbaar bij onder andere:

0

Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7

Shares

7 gedachten over “Napels – Pompeii

Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7
Padlock Gg Gg Shoulder Padlock Bag Supreme 76yfbg

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oude Tassen Van Sintlucas Filmbanieren Student Maakt TJc3FKl1

Tassen Tassen KopenZalando Tassen Abro KopenZalando Online Abro Online Online KopenZalando Abro MSzqVUp
Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7
Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7 Mouse Schoudertas Mode Accessoires 13x10x4 Cm Minnie Disney Rood 6yIYgvbf7